logo Chagall Israels Renoir
Wat is de gedachte achter
een kunstwerk?
Wie waren de
Amsterdamse impressionisten?
Hoe gingen kinderen gekleed
in de 19e eeuw?
spacer

MuseumClub-programma 2018-2019:

Excursie vrijdag 19 oktober om 13.45 uur

Het leven van Boeddha, de weg naar nu (Nieuwe Kerk, Amsterdam)

In deze grote expositie staat het leven van Boeddha centraal. Er wordt een schat aan antieke kunst getoond. Het oudste object dateert uit de derde eeuw. Maar ook de moderne kunst komt aan bod met werk van onder andere Ai Weiwei.

Excursie vrijdag 16 november om 13.45 uur

Van Gauguin tot Toorop (Museum Gouda)

De samenwerking van Museum Gouda met het Groninger Museum heeft geleid tot een fraaie tentoonstelling. De collectie van kunstverzamelaar Reurt Jan Veendorp (in het bezit van het Groninger Museum), wordt nu in Gouda gepresenteerd. De verzameling schilderkunst toont onder andere werk van Paul Gauguin, Matthijs Maris, Jan Toorop en Floris Verster.

2019

Excursie vrijdag 18 januari om 13.45 uur

Corneille, zijn leven (Stedelijk Museum Schiedam)

Een van de prominente oprichters van de bekende CoBrA- groep was Corneille Beverloo. Het kleurrijke werk van de kunstenaar (1922-2010) is te zien op de overzichtstentoonstelling in Schiedam. Naast schilderijen, grafiek en tekeningen van zijn hand wordt er werk getoond van kunstenaars die hij bewonderde. Ook te zien zijn de inspiratiebronnen van Corneille: een keur aan Afrikaanse maskers en beelden.

Excursie vrijdag 15 februari om 13.45 uur

Femmes Fatales (gemeentemuseum Den Haag)

Coco Chanel, Mary Quant en Miuccia Prada; wie kent ze niet? Aan deze mode-iconen, maar bovenal aan sterke vrouwen, is deze expositie gewijd. In 'Femmes Fatales' spelen vrouwelijke ontwerpers de hoofdrol. Wat is hun visie op mode en wat is hun invloed? Naast de ontwerpen van een groot aantal buitenlandse couturiers zijn er ook creaties te zien van Nederlandse bodem, van Fong-Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen.

Excursie 15 maart om 13.45 uur

Beeldenroute aan Zee (Katwijk aan Zee)

Duinen, strand en zee vormen het decor van deze beeldenroute. Op en rondom de geheel vernieuwde boulevard van Katwijk staan 15 beeldhouwwerken opgesteld. Zij weerspiegelen de schoonheid van het strandleven en de ruigheid van het vissersbestaan. Geharde kunst in combinatie met rust, ruimte en reflectie.

De kosten voor een excursie bedragen 18 euro, dit is exclusief de entree.

Wilt u meer informatie over de excursies: klik hier

 

 

 

 

 


Verras iemand met een excursie of een lezing. Bestel hier een MuseumClub cadeaubon ter waarde van 18 euro.